ÎPS Calinic, Cetățean de Onoare al municipiului Călărași

Cu ocazia împlinirii a 90 de ani de când moaștele Sfintei Mucenițe Filoteia de la Curtea de Argeș poposeau în municipiul Călărași, a fost organizată o procesiune, în perioada 04 – 07 septembrie 2014, când racla cu cinstitele moaște ale Sfintei Mucenițe Filoteia a ajuns din nou în Protopopiatul Călărași, fiind purtată cu mare cinste și depusă într-un baldachin în curtea Bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna, spre închinare tuturor credincioșilor, după cum ne-a precizat Șerban Niță.

În semn de înaltă prețuire și de recunoștință pentru contribuția deosebită adusă la îmbogățirea vieții spirituale din comunitate, Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, i-au fost conferite de către dl. primar Daniel-Ștefan Drăgulin, titlul de „Cetățean de Onoare al Municipiului Călărași„, precum și distincția „Cheia Orașului„.

Mulțumind oficialităților locale și județene, înalților clerici și tuturor celor prezenți pentru onoarea făcută, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a adresat cuvinte pline de dragoste și recunoștință, asigurând că odată cu această cinste de a fi Cetățean de Onoare își asumă și obligațiile spirituale și îi va purta mereu în rugăciunile sale.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…