IPS Calinic a sfințit Paraclisul Unității militare din Curtea de Argeș

În ziua sărbătorii Sfântului Gheorghe, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, a oficiat slujba de sfințire a  Paraclisului de lemn Sfântul Mina din incinta Unității militare 01042 din Curtea de Argeș.

Locașul de cult a fost donat de Eparhia Argeșului și Muscelului. Edificiul a fost adus de la Parohia Sfinții Martiri Brâncoveni din orașul Mioveni și așezat pe temelia unde urmează să fie zidită o biserică nouă.

Cu această ocazie, Chiriarhul a vorbit despre semnificațiile textului evanghelic duminical, insistând în mod deosebit asupra dialogului dintre Mântuitorul Iisus Hristos și Sfântul Apostol Toma.

În aceeași zi, IPS Calinic a oferit Loc. Col. Florin Corneliu Șoltuz, comandantul Unității Militare, distincția Sfântul Neagoe Vodă Basarab, în semn de apreciere pentru sprijinul acordat în realizarea acestui proiect.

Pentru implicarea în proiectul noului așezământ și pentru activitatea desfășurată în cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte – Posada, Pr. Militar Grigore Gheorghe a primit distincția de iconom stavrofor.

Batalionul 33 Vânători de Munte – Posada, din cadrul Unității Militare 01042, a luat ființă în urmă cu 48 de ani în 1 iunie 1969. Militarii argeșeni au participat până în prezent la numeroase misiuni în Afganistan, unde au fost însoțiți de preotul militar al unității.

Comentarii Facebook


Știri recente