IPS Calinic a sfințit noul corp de clădire al Spitalului de Recuperare Sfântul Nicolae din Pitești

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a sfințit duminică, 3 septembrie 2017, un nou corp de clădire din cadrul Spitalului de Recuperare Sfântul Nicolae din Pitești, notează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul noului edificiu va funcționa o Secție de Radioterapie Oncologică, dotată cu aparatură medicală de înaltă performanță. Prin această nouă secție, pacienții care trebuiau să se deplaseze pe distanțe foarte mari, vor putea beneficia de tratamentul necesar mai aproape de domiciliu.

Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a oficiat în aceeași zi Sfânta Liturghie la capela din curtea spitalului piteștean. În omilia adresată celor prezenți, ierarhul a mulțumit ctitorilor, precum și tuturor celor care au ajutat la construirea lăcașului de cult.

Biserica spitalului a fost sfințită în data de 6 decembrie 2014, iar lucrările la pictura interioară au fost realizate în cursul anului 2015. Părintele slujitor Codruț Cristian Bâtcă asigură zilnic asistența religioasă pacienților cu probleme locomotorii, cât și cu boli oncologice.

Comentarii Facebook


Știri recente