IPS Calinic a prezidat conferința preoțească din Eparhia Argeșului

Biserica are o importanţă deosebită în creşterea viitoarelor generaţii în spiritul valorilor autentice, a spus IPS Calinic în cadrul conferinței preoțești organizate în Sala Arhiepiscopală a Protopopiatului Mioveni, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului a prezidat marți, 6 iunie 2017, lucrările conferinței preoțești din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. La eveniment au fost prezenți preoți slujitori din Eparhie, stareții și starețele de la mănăstirile argeșene și muscelene.

În debutul ședinței a fost prezentat un referat dedicat Anului Omagial al iconarilor și al pictorilor bisericești. În continuare, cei prezenți au urmărit un film documentar realizat de Departamentul Mass-media al Arhiepiscopiei.

Cu această ocazie, au fost transmise în Eparhie hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu privire la canonizarea Cuviosului Pafnutie Pârvu Zugravu. De asemenea, au fost enunțate informațiile necesare privind manifestările care vor fi organizate cu prilejul aniversării a 500 ani de la sfințirea Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeș.

La final, Înaltpreasfinția Sa a felicitat preoții slujitori care au desfășurat activități social-filantropice, educaționale, culturale, administrative și catehetice.

Comentarii Facebook


Știri recente