IPS Calinic a condus procesiunea prilejuită de aniversarea Catedralei din Topoloveni

Înaltpreasfințitul Părinte Calinic a condus sâmbătă precesiunea „Calea Sfinților” ocazionată de împlinirea a 10 ani de la sfințirea Catedralei cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din orașul argeșean Topoloveni.

Racla cu fragmente din moaștele Sfinților Gheorghe, Dimitrie și Ioanichie cel Nou de la Muscel a fost purtată în procesiune.

Preoții din protopopiatul Topoloveni împreună cu credincioșii din oraș au pornit de la biserica  „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Goleștii Badii spre Catedrala construită în centrul localității.

Pe parcursul procesiunii s-a cântat Hristos a înviat și s-au înălțat rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu.

Racla cu sfintele moaște a fost așezată într-un baldachin amenajat în fața Catedralei.

Fiind în anul Centenarului, copiii prezenți la procesiune au purtat haine albe și eșarfe cu tricolorul românesc.

Îaltpreasfințitul Părinte Calinc împreună cu soborul de preoți s-a retras în interiorul bisericii unde a fost oficiată slujba Vecerniei. În acest timp credincioșii au avut posibilitatea să se închine la moaștele celor trei sfinți deveniți de acum ocrotitorii orașului Topoloveni.

Părticelele din moaștele Sfântului Mare Mucenic Gheorghe au fost dăruite orașului Toploveni de Mitropolitul  Isaia de Tamassos din Cipru.

Un fragment din moaștele Sf. Mc. Dimitrie a fost primit din Tessalonic, iar moaștele Sf. Cuv. Ioanichie cel Nou de la Muscel au fost dăruite Catedralei din Toploveni de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Moaștele sfinților vor rămâne spre închinare în Catedrala din centrul orașului Topoloveni.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeșului

Comentarii Facebook


Știri recente