IPS Andrei s-a reîntâlnit cu colegii din liceu la 50 ani de la absolvire

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, s-a reîntâlnit sâmbăta aceasta cu profesorii și colegii din liceu, cu prilejul împlinirii a 50 de ani de la absolvire.

Evenimentul din 15 iulie 2017 a fost organizat la Grupul Şcolar Gheorghe Pop de Băseşti din Cehu Silvaniei, informează radiorenasterea.ro.

Întâlnirea a debutat cu ora de dirigenție, în cadru căreia Părintele Mitropolit împreună cu dirigintele Ieremia Borca și colegii de liceu au depănat amintiri și au vorbit despre cei cincizeci de ani care au trecut.

Nu au fost uitați nici dascălii și colegii care au trecut la cele veșnice. Pentru ei a fost oficiată la biserica din oraș o slujbă de pomenire, iar la mormintele lor din cimitirul central a fost pusă câte o floare.

Înaltpreasfinția Sa a spus că satul unde s-a născut și școala care l-a pregătit pentru viață au un loc aparte în sufletul său.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei s-a născut în 24 ianuarie 1949, în satul Oarţa de Sus, judeţul Maramureş. A urmat liceul în Cehul Silvaniei, astăzi Grupul Şcolar Gheorghe Pop de Băseşti şi cursurile Facultăţii de Construcţii Căi Ferate din Bucureşti între anii 1967-1972. Din 1976 a urmat Institutul Teologic de Grad Universitar din Sibiu și a fost licențiat în 1978. A urmat cursurile de doctorat ale Institutului Teologic din Bucureşti, iar din anul 1998 este Doctor în Teologie.

Comentarii Facebook


Știri recente