IPS Andrei: Recunoștința este o virtute pe cât de mare, pe atât de rară (VIDEO)

„Recunoștința” și-a intitulat IPS Andrei predica rostită duminică în Biserica din Sigmir, Bistrița-Năsăud. Mitropolitul Clujului Maramureșului și Sălajului a atras atenția că „recunoștința este o virtute pe cât de mare, pe atât de rară”.

Făcând referire la textul evanghelic duminical, Înaltpreasfinția Sa a spus că procentul celor care sunt recunoscători este de 10 la sută.

Părintele Mitropolit a subliniat că recunoștința noastră trebuie îndreptată în trei direcții: „față de Dumnezeu, față de părinți și dascăli și față de binefăcători”.

Vizita IPS Andrei în parohia bistrițeană a fost un moment important pentru comunitate. În Sigmir nu a mai slujit un ierarh de 45 ani, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Ierarhul s-a aflat în localitatea Sigmir și pentru a sfinți noul iconostas al lăcașului de cult.

Până în anul 1966, creștinii ortodocși din Sigmir se rugau într-o biserică de lemn, însă ulterior au achiziționat actualul locaș de la creștinii cultului luteran din sat, pe care o folosesc până astăzi.

În ultimii ani, vechea biserică parohială a avut nevoie de mai multe lucrări de renovare. Părintele Mitropolit l-a ridicat pe preotul paroh la rangul de iconom stavrofor, iar cei care s-au implicat în renovarea bisericii au primit diplome de aleasă cinstire.

Foto credit: Mitropolia Clujului Maramureșului și Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente