IPS Andrei: Puterea noastră vine din rugăciune

Înaltpresfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a fost prezent joi, 15 septembrie 2016, la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei. Aici, ierarhul a participat la consfătuirea profesorilor de religie din județul Cluj, notează site-ul oficial al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.

La evenimentul care a avut loc în sala Nicolae Ivan au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar la disciplina religie.

În deschidere, Mitropolitul Clujului i-a îndemnat pe profesori la rugăciune, pentru a-și putea desfășura misiunea cât mai bine.

Puterea noastră de a-i forma pe copii vine din rugăciune. Nu aș vrea să fie o vorbă comună rostită mereu, dar din rugăciune vine puterea eficienței lucrării noastre cu copiii. Un om care are legătură cu Cerul și îi spune lui Dumnezeu tot ceea ce se întâmplă pe pământ, în clasa pe care o formează, în copilașii care i-au fost dați în grijă, primește de la Dumnezeu soluții concrete despre cum să lucreze cu copii, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Invitatul special al consfătuirii a fost Vasile Timiș, inspector școlar general pentru disciplina religie. Acesta a susținut în prima parte a întâlnirii o prelegere despre predarea religiei în contextul actual.

Cea de-a doua parte a consfătuirii a fost dedicată problemelor administrative cu care s-au confruntat profesorii în ultima perioadă

Comentarii Facebook


Știri recente