IPS Andrei: Orice om care săvârşeşte fapte bune trebuie să fie discret (Video)

IPS Andrei - Hram Sf Toma Cluj 2017 (3)

Comunitatea ortodoxă a parohiei misionare Bonțida-Șator a avut bucuria de a primi vizita ÎPS Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului. Ierarhul a sfinţit duminica aceasta noul lăcaş de cult al parohiei aflat sub ocrotirea Sf. Proroc Ilie, informează Radio Renaşterea.

Slujba de sfințire a început în jurul orei 9:00 și a continuat cu Sfânta Liturghie.

În cadrul Liturghiei din 7 mai, după momentul citirii Evangheliei, ÎPS Andrei a rostit o omilie în care a vorbit despre discreția omului care înfăptuieşte binele.

Domnul Hristos era discret, aşa cum trebuie să fie orice om care face bine. Ori de câte ori a făcut bine Hristos Domnul le-a poruncit beneficiarilor să nu spună nimănui, a evidenţiat Ierarhul.

La final, Părintele Mitropolit l-a hirotesit pe părintele paroh Petru Mărginean iconom și a oferit diplome de aleasă cinstire celor care au contribuit la ridicarea bisericii.


Biserica din Șator deservește cele aproximativ 40 de familii care locuiesc în blocurile din apropiere și este rodul unei făgăduințe făcute de pr. Petru Mărginean într-o împrejurare dificilă din viața sa. Pentru că puținii credincioși ai acestei parohii, majoritatea cu posibilități materiale reduse, n-ar fi putut să ridice de unii singuri această biserică, în punerea în aplicare a făgăduinței pr. Mărginean s-au implicat credincioșii din satele și orașele vecine.

Foto: Arhivă

 

Comentarii Facebook


Știri recente