IPS Andrei le-a vorbit elevilor dintr-un liceu de informatică despre tinerii Sfinți Anania, Azaria, Misail și Daniel

Mitropolitul Andrei al Clujului le-a vorbit vineri elevilor din Liceul de informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca despre tinerii Sfinți Anania, Azaria, Misail și Daniel din Vechiul Testament.

În deschiderea conferinței, Preotul Profesor Cristian Silviu Rad, directorul liceului, a prezentat istoricul școlii și a subliniat legătura dintre tehnologie și teologie.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei le-a oferit elevilor mai multe exemple de tineri sfinți, precum Sfântul Proroc Daniel și Sfinții Anania, Azaria, Misail care și-au păstrat credința deși erau în robie.

De asemenea, Mitropolitul Clujului a evidențiat importanța mărturisirii credinței și spiritualității creștine de către tinerii generației actuale, „dumneavoastră sunteți cei care veți duce spiritualitatea românească înainte.”

„Vă dorim să faceți multe lucruri frumoase într-o societate care are multe probleme. Să vă ajute Dumnezeu să răzbiți și să vă remarcați ca buni și mari specialiști în informatică”, a spus ierarhul.

La finalul conferinței, un grup de elevi din clasa I a susținut un moment artistic, iar ierarhul le-a oferit tuturor celor prezenți cărți duhovnicești și de rugăciune.

Evenimentul se înscrie în vizitele pastorale pe care Mitropolitul Andrei le face în instituțiile de învățământ preuniversitar din Cluj-Napoca.

Foto credit: Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Comentarii Facebook


Știri recente