„Crucea este stindardul sub care ne luptăm noi creștinii împotriva răului”, a spus ÎPS Andrei credincioşilor din Măgura Ilvei

Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sătmarului a slujit duminică în parohia bistrițeană Măgura Ilvei. Cu acest prilej, IPS Andrei le-a vorbit credincioşilor despre sfânta cruce, arma nebiruită asupra puterilor potrivnice. „Crucea este stindardul, este flamura sub care ne luptăm noi creștinii împotriva răului. Sub Cruce ne strângem, cu Crucea ne închinăm, Hristos ne conduce oricând îl urmăm”, a evidenţiat Înaltpreasfinţia Sa.

Ierarhul a semnalat că Sfânta Cruce nu poate fi despărțită niciodată de Înviere, ea fiind și calea pe care îl urmăm pe Domnul Hristos. Apoi, Mitropolitul Andrei a făcut referire la faptul că semnul sfintei cruci este cinstit în imnul naţional.

Sub Cruce ne strângem, cu Crucea ne închinăm, Hristos ne conduce oricând îl urmăm! Și providențial, lucrul acesta ni-l spun nu numai cărțile noastre sfinte ci și imnul nostru național. Nu zicem noi în imn: preoți cu Crucea-n frunte căci oastea e creștină? Sfânta Cruce este preacinstită inclusiv în imnul nostru național.

În continuare,  Părintele Mitropolit Andrei a evidențiat câteva aspecte din viața cotidiană cu privire la cinstirea Sfintei Cruci, arătând importanța ei pentru creștini, informează Radio Renaşterea.

„Toate aceste aspecte legate de preacinstirea Sfintei Cruci ne preocupă mereu. Nu putem percepe altfel viața noastră, decât așezându-ne sub Sfânta Cruce. Toate aceste aspecte le medităm mereu, dar în mod special acum, în duminica a treia din Postul Mare, la mijlocul postului.”

La finalul Sfintei Liturghii a fost binecuvântată noua capelă mortură, cu hramul „Sfântul Lazăr”. Cu acest prilej, preotul paroh Mircea Prunduș a fost hirotesit iconom, cu dreptul de a purta brâu roșu, iar primarul Comunei Măgura Ilvei, domnul inginer Valer Avram, a primit cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, Crucea Transilvană.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului a primit din partea primarului și a Consiliului local Măgura Ilvei „Diploma de cetățean de onoare”. La festivități au participat și un grup de oficialități și oameni de cultură din Republica Moldova, marcându-se astfel Anul centenar al Marii Uniri.

De asemenea, în cadrul Dumnezeieștii Liturghii diaconul Raul Glodean a fost hirotonit preot.

Foto credit: Darius Echim

Comentarii Facebook


Știri recente