IPS Andrei la hramul Mănăstirii Rebra Parva: Credința mărturisitoare a Sfinților Apostoli Petru și Pavel reprezintă o pildă pentru creștinii de azi

Mii de credincioși bistrițeni, dar și din alte zone ale țarii, au participat la hramul Mănăstirii Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Țara Năsăudului. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, în altarul de vară situat în curtea așezământului monahal.

Între pelerinii veniți la hramul Mănăstirii Rebra-Parva s-a numărat și un grup de tineri din Cernăuți, aflați în această perioadă în tabără la centrul de tineret Preot Profesor Ioan Bunea de la Sângeorz Băi, notează site-ul Radio Renașterea.

Din sobor au făcut parte: exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopie, părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru și protopopul de Năsăud, părintele Ioan Dâmbu.

În cuvântul de învățătură, părintele mitropolit a vorbit despre credința mărturisitoare a celor doi Apostoli care reprezintă o pildă pentru creștinii de azi. De asemenea, ierarhul a arătat că astăzi nu se cere mărturisirea credinței până la jertfirea vieții, asemeni Apostolilor, ci prin cuvânt și faptă.


Mănăstirea Sfinții Apostoli Petru si Pavel din Țara Năsăudului a fost întemeiată în 1993, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Mitropolitul Bartolomeu.

Un an mai târziu a fost pusă piatra de temelie a noii biserici, lăcaș de rugăciune ce a fost finalizat și sfințit în 2009

Comentarii Facebook


Știri recente