IPS Andrei la hramul Mănăstirii de la Vad: Sfântul Ștefan cel Mare a avut credință puternică în Dumnezeu și dragoste nemărginită față de neam

Mănăstirea de la Vad și-a sărbătorit în data de 2 iulie 2017 ocrotitorul, pe Sfântul Ștefan cel Mare și Sfânt. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul, Clujului, Maramureșului și Sălajului. Răspunsurile la slujbă au fost oferite de corul de maici de la Mănăstirea Piatra Fântânele.

În cuvântul rostit, Părintele Mitropolit a vorbit despre exemplul oferit creștinilor de Sfântul Ștefan al Moldovei, notează site-ul Radio Renașterea.

Când este vorba de Sfântul Ștefan cel Mare două lucruri sunt absolut vrednice de imitat: credința lui puternică în Dumnezeu și dragostea nemărginită față de neamul acesta. Iată lucrurile pe care ar trebui să le imităm de la personalitatea lui. Nu există o altă cale decât cea pe care ne-a arătat-o Sfântul Ștefan, a precizat părintele mitropolit.

La finalul slujbei, Mitropolitul Clujului i-a îndemnat pe cei prezenți să-și iubească neamul și țara la fel de mult cum a făcut-o și Ștefan Cel Mare, ctitorul bisericii de la Vad.

Mănăstirea de la Vad, de pe Valea Someșului, aflată sub patronajul Sfântului Voievod Ștefan cel Mare, a fost reactivată în toamna anului 2011, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Andrei.

Lăcașul de cult monahal a primit în administrare și biserica monument istoric din localitatea Vad. Aici a existat o mănăstire încă din secolele al XV-lea – al XVI-lea, care a funcționat ca centru episcopal, de unde vine și denumirea de azi a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente