IPS Andrei l-a felicitat pe noul episcop greco-catolic de Cluj-Gherla:  Vă dorim păstorire cu rod bogat

„Vă dorim, Preasfinția Voastră, o păstorire cu rod bogat”, i-a transmis Mitropolitul Andrei noului episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Claudiu Lucian Pop.

Ierarhul a fost ales în noua demnitate miercuri, 12 aprilie. Înscăunarea va avea loc sâmbătă, 24 aprilie, potrivit Eparhiei de Cluj-Gherla.

„Sperăm ca relația bună pe care am avut-o cu Episcopul Florentin, de pioasă amintire, să meargă înainte”, a subliniat Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei şi a urat Preasfinţiei Sale să îndeplinească slujirea „cu bucurie și nu suspinând” (Evrei 13,17), avându-i alături pe preoții și credincioșii Eparhiei dată în păstorire”.


Mesaj integral:

Preasfinţiei Sale,
Preasfinţitului CLAUDIU-LUCIAN POP,
Episcopul eparhial al Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla
Preasfinţia Voastră,

În acest moment important, când ați fost ales episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, Îl auzim pe Domnul Hristos spunându-Vă: „Nu voi M-ați ales pe Mine, ci Eu v-am ales pe voi și v-am rânduit să mergeți și roadă să aduceți, și roada voastră să rămână” (Ioan 15,16).

Sfântul Apostol Pavel, vorbindu-le la Milet clericilor din Efes, era convins că Sfântul Duh îi pune pe episcopi în lucrare: „Drept aceea, luați aminte de voi înșivă și de toată turma întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstoriți Biserica lui Dumnezeu, pe care a câștigat-o cu însuși sângele Său” (Faptele Apostolilor 20,28).

Vă dorim, Preasfinția Voastră, o păstorire cu rod bogat și sperăm ca relația bună pe care am avut-o cu Episcopul Florentin, de pioasă amintire, să meargă înainte.

Episcopul este slujitorul lui Dumnezeu în cea mai înaltă treaptă a slujirii eclesiastice cu autoritatea supremă într-o eparhie.

Vă urăm, Preasfinția Voastră, ca această slujire să o faceți „cu bucurie și nu suspinând” (Evrei 13,17), avându-i alături pe preoții și credincioșii Eparhiei dată în păstorire.

Cu frățească dragoste,

ANDREI

Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului

şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului


PS Claudiu Lucian Pop s-a născut în 22 iulie 1972 în localitatea Pişcolt din judeţul Satu Mare.

A fost hirotonit preot în data de 23 iulie 1995. Între anii 1999 – 2001 a fost vicerector la Misiunea Greco-Catolică Română din Paris, iar între 2001 şi decembrie 2007, rector al aceleiaşi instituţii.

În 12 decembrie 2007, a fost numit rector al Colegiului Pontifical „Pio Romeno” din Roma.

Sinodul Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, l-a ales episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore, fiind proclamat Episcop al Bisericii Catolice, titular de Mariamme, la 21 noiembrie 2011. În iunie 2016 a fost ales membru al Sinodului Permanent. Tot atunci a fost ales în funcţia de secretar al Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

 

Comentarii Facebook


Știri recente