IPS Andrei în pastorală: Paștile sunt „izbăvirea de întristare”. Să transmitem tinerilor această stare!

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a subliniat în Pastorala de Paști importanța de a transmite generațiilor viitoare preocupările pascale, amintind că suntem în Anul omagial al pastorației părinților și copiilor.

Îndemnul ierarhului a fost unul la optimism, întrucât bucuria reprezintă esența Paștelui:

„Oricâte probleme ar fi în lumea aceasta, inclusiv cele provocate de Coronavirus, noi trebuie să fim optimiști, pentru că Paștile sunt «izbăvirea de întristare» (Slujba Învierii). Această stare de optimism și de bucurie pascală s-o transmitem și tinerilor noștri și dimpreună cu ei și cu dumneavoastră, cu toții să cântăm:

«Cinstiți creștini preaiubiți,/ Poftiți ca să ne primiți,/ La dumneavoastră venim,/ Să vă propovăduim./ Cuvinte de înviere,/ Să vă facem mângâiere,/ Și cântări cu voie bună,/ Zicem cu toți dimpreună:/ Hristos a-nviat din morți,/ Ca să ne scape pe toți,/ Cu moarte moartea călcând,/ Tuturor viață dând»”. („Cântați Domnului tot pământul” – cântare ortodoxă).

Făcând referire la pastorația părinților și a copiilor, ierarhul a atras atenția că așa-numitul mod de viață „modern” ar trebui corectat.

Părintele Mitropolit semnalează că „modul de viață modern Îl izgonește pe Dumnezeu din viața de zi cu zi” și că „Oamenii moderni nu mai merg la biserică, nu mai sunt preocupați de sărbătorile pascale, nu mai admiră valorile tradiționale ale neamului”.

„Părinții trebuie să aibă preocupări spirituale serioase, inclusiv legate de sărbătorirea Paștilor și să le transmită și copiilor”, spune Înaltpreasfinția Sa.

„Copiii și tinerii binecrescuți au o viață spirituală frumoasă, sunt receptivi la Slujbele Deniilor, la Slujba Învierii, la Liturghia de Paști, iar la masa de prânz în ziua sărbătorii se bucură de ouăle roșii, de mielul pascal care-L preînchipuie pe Mielul lui Dumnezeu care și-a dat viața pentru noi și a înviat a treia zi. Atmosfera ce domnește în familiile normale este una de pace și de har”, subliniază IPS Andrei.

Citește mesajul pastoral pe site-ul oficial al Mitropoliei Clujului.

Foto credit: Mitropolia Clujului / Darius Echim

Comentarii Facebook


Știri recente