IPS Andrei: Fără Sfânta Cruce nu avem identitate

Sfânta Cruce este semn distinctiv și mărturisitor pentru toți cei ce cred în Hristos, aceasta a fost tema cuvântului de învățătură pe care Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, l-a transmis duminică, 19 martie 2017, credincioșilor Parohiei clujene „Buna-Vestire”.

În cea de-a treia duminică a Postului Mare, zi pe care Sfinții Părinții au închinat-o Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a slujit în biserica aflată în cartierul Iris, aniversând anticipat hramul pe care locașul de cult îl va sărbători pe 25 martie, de Buna Vestire, informează Radio Renaşterea.

Înaltpreasfinţia Sa a vorbit despre sărbătorile închinate Sfintei Cruci și despre semnificația pe care o are acest semn distinctiv al creștinilor.

Pe tot globul, acolo unde este un creștin, trebuie să existe și Sfânta Cruce, de aceea, ea este semn distinctiv al creștinilor. Nu se poate fără Sfânta Cruce, nu avem identitate într-o lume așa globalizată, a explicat ierarhul.

Avem nevoie de semnul acesta distinctiv ce subliniază faptul că aparținem unei comunități spirituale care ne duce la mântuire, a evidenţiat Mitropolitul Clujului.

Crucea este semn mărturisitor! Atunci când ne facem Sfânta Cruce, atunci când punem Sfânta Cruce pe Biserică, pe casă, la răspântie de drum sau în alt loc mărturisim credința noastră în Hristos Cel ce S-a răstignit pentru noi și pentru a noastră mântuire.

Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul vocal Oremus al Seminarului Teologic Ortodox din Cluj, coordonat de Arhid. prof. dr. Daniel Mocanu.


Biserica ortodoxă Buna-Vestire din cartierul clujean Iris, înființată în 1929, a fost sfințită în anul 1934 și restaurata de-a lungul vremii în repetate rânduri.

 

Comentarii Facebook


Știri recente