IPS Andrei: Faptele milosteniei trupeşti şi sufleteşti sunt indispensabile în vederea dobândirii fericirii veşnice

IPS Andrei

Mitropolitul Clujului a vorbit duminică în omilia sa despre faptele milei sufletești și trupești. Pornind de la textul evanghelic în care a fost prezentată pilda Bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a explicat celor prezenţi în catedrala din Cluj că acestea sunt indispensabile în vederea dobândirii fericirii veşnice.

A îndrepta pe cei păcătoși, a învăța pe cei neștiutori, a-i sfătui pe cei îndoielnici, a-i mângâia pe cei întristați, a suferi cu răbdare nedreptățile, a ierta pe cei ce te-au necăjit, a te ruga pentru cei vii și pentru cei morți sunt faptele milei sufleteşti pe care le-a enumerat Ierarhul.

Despre faptele milei trupeşti, Înaltpreasfinţia Sa a spus că sunt evidenţiate de Sfântul Matei în capitolul 25 al Evangheliei sale şi le-a prezentat: a hrăni pe cei flămânzi, a-i adăpa pe cei însetați, a-i îmbrăca pe cei goi, a-i primi pe cei străini, a-i cerceta pe cei bolnavi, a-i vizita pe cei închiși și a-i îngropa pe cei morți.

Potrivit Părintelui Mitropolit Andrei, urmând „drumul bătătorit al acestor fapte, împlinim voia lui Dumnezeu”.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de corala Psalmodia Transylvanica, dirijată de profesorul Dan Goia, şi de Corul Catedralei Mitropolitane, dirijat de pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj, informează Radio Renaşterea. 

 

Comentarii Facebook


Știri recente