IPS Andrei: „De Înălțare, Hristos a ridicat firea umană la cer”

Mănăstirea de la Muntele Rece din judeţul Cluj şi-a sărbătorit hramul joi, 9 iunie 2016, în ziua praznicului Înălțării Domnului, informează Radio Renaşterea. Hramul așezământului monahal a reunit mii de pelerini care au venit să se roage alături de Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Înălțarea Domnului este praznicul prin care firea umană a fost ridicată la cer a spus în cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

După Sfânta Liturghie, la cimitirul eroilor din apropierea mănăstirii a fost oficiată o slujbă de parastas pentru cei care și-au dat viața pentru țară.

La slujba de pomenire a eroilor de la Mănăstirea Muntele Rece au participat reprezentanţi ai instituţiilor militare, autorităţi judeţene, locale şi delegaţi ai instituţiilor publice, care au depus coroane şi jerbe de flori la mormintele eroilor. Un omagiu deosebit l-au adus și elevii școlilor din localitățile Muntele Rece și Măguri Răcătău.

02

dMănăstirea „Înălțarea Domnului” de la Muntele Rece datează de câțiva ani, prima Sfântă Liturghie celebrându-se în biserica mănăstirii la data de 8 mai 1995. Așezământul monahal este situat pe locul numit „La eroi”, aflat în cătunul Bordești.

 

Comentarii Facebook


Știri recente