IPS Andrei către absolvenţii Seminarului Teologic: Privim în viitor cu încrederea că veţi sluji Biserica pe mai departe

IPS Andrei - Absolvenţi seminar

Privim în viitor cu încrederea că dvs. veţi slujiţi Biserica pe mai departe, le-a spus IPS Andrei absolvenţilor Seminarului Teologic din Cluj-Napoca.

Ierarhul le-a vorbit tinerilor despre vocaţia creştină şi i-a sfătuit să depună efort în a-şi pune amprenta în mod pozitiv asupra ţării noastre şi asupra Europei.

Toată Europa a fost creştină, cu atât mai mult România, dar unii dintre oameni şi-au cam uitat vocaţia creştină. Dacă cei 12 (Apostoli – n.r.) au reuşit să schimbe o lume, noi, care suntem mult mai mulţi, de ce să nu schimbăm o ţară, de ce să nu schimbăm Europa, de ce să nu le facem mult mai bune?

O nouă promoţie a încheiat luni, 22 mai 2017, cursurile în mod festiv la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Elevii claselor a XII-a au participat de dimineaţă în capela instituţiei de învăţământ la Sfânta Liturghie, iar apoi în jurul orei 15:00, în curtea liceului, la festivitatea de premiere.

Festivitatea de sfârșit de an a avut loc în prezența Înaltpreasfițitului Părinte Andrei, a cadrelor didactice de la Seminar, a părinților și a celor apropiați.

Părintele director, Liviu Vidican Manci le-a spus elevilor că orice ar face în viață să evite să fie indiferenți față de cei din jurul lor, explicându-le că indiferența nu este decât lipsa iubirii.

Au fost părtaşi la emoțiile elevilor și reprezentanți ai Facultății de Teologie Ortodoxă. Pr. Ioan Chirilă, președintele senatului Universității Babeș-Bolyai, le-a urat absolvenților succes la examenele ce urmează, încredințându-i că rugăciunea tuturor îi va însoți.

Comentarii Facebook


Știri recente