IPS Andrei a sfinţit biserica cu hramul „Învierea Domnului” din Soporu de Câmpie, jud. Cluj

În data de 07 august 2016, în duminica a VII-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a sfințit biserica cu hramul Învierea Domnului din localitatea clujeană Soporu de Câmpie, notează site-ul oficial al Mitropoliei Clujului.

Slujba de sfinţire a locașului cult a început la ora 09.00 și a continuat cu Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfinția Sa pe un podium amenajat în fața bisericii.

În cadrul cuvântului de învățătură intitulat Biserica este spital duhovnicesc și Mântuitorul este Doctoul cel mare, Mitropolitul Clujului i-a îndemnat pe credincioși să participe la slujbe. Ierarhul a arătat că Biserica este locul unde oamenii primesc vindecare sufletească și trupească.

 Multe necazuri, multe boli, multe încercări îi stăpânesc pe oameni. Din marea Sa iubire față de oameni, Dumnezeu l-a trimis pe Fiul Său în lume să-și asume firea noastră și s-o tămăduiască. Lucrul acesta îl aflăm chiar din Sfânta Evanghelie a Duminicii de astăzi. De data aceasta a vindecat doi orbi și un îndrăcit. El este Doctorul cel mare, iar locul în care Domnul Iisus Hristos își desfășoară activitatea aceasta tămăduitoare, spitatul în care ne tratează pe noi oamenii, este Biserica, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului i-a felicitat pe părintele paroh și pe credincioși pentru eforturile de a construi locașul de cult.

Părintele Nicolae Pașca și dumneavoastră, cei ce l-ați sprijinit, meritați toate laudele pentru că aveți mare dragoste față de Biserică. Să vă puneți în suflete gândul acesta ca în nici o duminică să nu lipsiți de la Biserică, a mai spus Înaltpreasfinţitul Sa.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți ai Facultății de Teologie din Cluj-Napoca.

Pentru întrega activitate, părintele Nicolae Pașca, parohul bisericii din localitate, a fost recompensat cu cea mai înaltă distincție acordată preoților în Arhiepiscopia Clujului, Crucea Transilvană. De asemenea, la propunerea părintelui paroh,  au mai primit diplome de  merit şi cei care s-au implicat în ridicarea bisericii.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul „Învierea Domnului”, a fost pusă în anul 2006. În sat mai există o bisericuță de lemn cu hramul „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”, construită între anii 1968-1970.

 

Comentarii Facebook


Știri recente