IPS Andrei a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Rila, Bulgaria

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a oficiat duminică, 20 noiembrie 2016, Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Rila din Bulgaria.

02Alături de Înaltpreasfinţia Sa a coliturghisit şi Preasfinţitul Părinte Evloghie, Episcopul Adrianopolului şi stareţul mănăstirii. Mănăstirea Rila a fost unul din obiectivele pelerinajului Mitropolitului Andrei efectuat la Muntele Athos.
Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei a adresat credincioşilor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a explicat pericopa evanghelică duminicală. La final, Ierarhul român a mulţumit Preasfinţitului Părinte Evloghie pentru dragostea în Hristos şi ospitalitatea primită de fiecare dată când a vizitat mănăstirea Rila.

Sfântul Ioan de Rila (circa 867-946) este cunoscut ca ocrotitor al poporului bulgar şi unul dintre cei mai reprezentativi sfinţi ai Bisericii Ortodoxe Bulgare. Sfântul Ioan de Rila a fost unul dintre primii sfinţi cano­nizați după încreştinarea bulgarilor. Este atât întemeietorul monahismului bulgar, cât şi al primului aşezământ monahal din Bulgaria, Mănăstirea Rila.

03

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente