IOCS l-a felicitat pe Patriarhul Daniel pentru sfințirea Catedralei Naţionale

Conducerea Institutului pentru studii creştin-ortodoxe Cambridge (IOCS) a adresat recent Preafericitului Părinte Patriarh Daniel o scrisoare de felicitare cu prilejul sfinţirii Catedralei Mântuirii Neamului.

„Sfinţirea Catedralei, prin harul Sfântului Duh”, se menţionează în document, „reprezintă atât apogeul unei viziuni istorice și teologice de lungă durată, cât și răspunsul la rugăciunile îndelungate ale Bisericii Ortodoxe Române de-a lungul a mai multor generaţii”.

Scrisoarea este semnată de Dr. Christoph Schneider, Director Academic, pr. Dragoş Herescu, director, şi Dr. Răzvan Porumb, director adjunct.

IOCS a fost înființat în 1999 ca membru al Federației Teologice din Cambridge.

IOCS este unica instituție creștin-ortodoxă pentru educație postuniversitară din Marea Britanie, care reuneşte creștini din toate Bisericile Ortodoxe din Europa de Est, din Rusia, Orientul Mijlociu, lumea Occidentală, dar și din numeroasele jurisdicții ortodoxe din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei.

Text integral:

Cu bucurie nemărginită vă scriem Preafericirii Voastre pentru a vă transmite felicitări călduroase din partea Institutului pentru studii creştin-ortodoxe Cambridge, cu prilejul evenimentului istoric de sfințire a noii Catedrale Naționale din București.

Sfinţirea Catedralei, prin harul Sfântului Duh, reprezintă atât apogeul unei viziuni istorice și teologice de lungă durată, cât și răspunsul la persistența în rugăciune a Bisericii Ortodoxe Române de-a lungul a mai multor generaţii.

În acelaşi timp, sfinţirea Catedralei este, fără echivoc, rezultatul dragostei şi viziunii Preafericirii Voastre, care a adunat şi inspirat persoane, comunităţi şi organizaţii, atât din România cât şi din diaspora, cu scopul de a face din Catedrala o realitate.

Cerând binecuvântarea Preafericirii Voastre, ne rugăm milostivului Dumnezeu să vă dăruiască ani mulţi în calitate de păstor al lui Hristos, pentru slava numelui Său.

Asigurându-vă Preafericirea Voastră de dragostea noastră și angajamentul în Hristos,

Dr. Christoph Schneider, Director Academic,
Pr. Dragoş Herescu, director,
Dr. Răzvan Porumb, director adjunct.

Foto credit: Raluca Ene/Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente