IOCC sprijină financiar familiile din România afectate de inundaţii

Organizația Internațională pentru Caritate Creștin Ortodoxă (IOCC), prin intermediul Federaţiei Filantropia, sprijină financiar familiile afectate de inundaţiile din mai-iunie 2019.

IOCC a oferit suma de 10.000 dolari care va fi utilizată pentru ajutorarea familiilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, Arhiepiscopia Dunării de Jos, Arhiepiscopia Alba Iulia și Episcopia Sălajului care au avut de suferit major din cauza inundaţiilor.

Banii vor fi întrebuinţaţi pentru achiziţionarea materialelor de construcţie, dar şi pentru organizarea unei tabere pentru copiii din zonele calamitate.

Organizația Internațională pentru Caritate Creștin Ortodoxă (IOCC) este o organizație caritabilă non-profit care acordă sprijin pentru persoanele aflate în situaţii financiare delicate din întreaga lume.

Din anul 1992 până în prezent, IOCC a oferit asistență și sprijin celor aflați în dificultate în valoare totală de peste 580 milioane dolari, în peste 50 țări.

Din anul 2005, IOCC a lucrat în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Română și a instruit peste 2.100 de preoți, profesori de religie și lucrători sociali pentru a răspunde mai bine nevoilor sociale ale familiilor vulnerabile din România și pentru a întări relațiile cu comunitățile românești din diaspora.

Foto credit: arhivă Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente