IOCC donează peste 12.000 kit-uri școlare prin Federația Filantropia

Organizația Internațională pentru Caritate Creștin Ortodoxă (IOCC), partener al Federaţiei Filantropia, a donat un număr de 12.480 de kituri școlare, ce urmează să fie distribuite în mod egal ONG-urilor membre ale Federaţiei Filantropia.

Kit-urile şcolare vor ajunge la copii aflaţi în situaţii sociale precare, lăsaţi în îngrijirea rudelor, cu părinţi bolnavi sau din familii care au în îngrijire mulţi copii, beneficiari  ai ONG-urilor Federaţiei Filantropia.

Kit-uri școlare donate de IOCC pentru copiii români. Foto credit: Sectorul Social-Filantropic al Patriarhiei Române

Valoarea totală a donației se ridică la suma de 20.826 USD, echivalentul  a 87.885,72 RON, informează Sectorul Social-Filantropic al Patriarhiei Române.


Federaţia Filantropia este o organizaţie privată non-profit care funcţionează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române și reuneşte 22 dintre cele mai active Asociații si Fundații din Patriarhia Română.

Scopul singurei organizații de tip federativ din Patriarhia Română este de a crește impactul si eficiența acțiunilor sociale ale organizațiilor membre sau partenere și a structurilor sociale ale Bisericii Ortodoxe Române, prin integrarea lor într-un răspuns unitar, coordonat și coerent la provocările sociale actuale.

Foto credit: public domain

Comentarii Facebook


Știri recente