Ioan-Aurel Pop: Dacă se vor redeschide unele spații, bisericile și cimitirele nu ar trebui uitate de autorități

Preşedintele Academiei Române a transmis în Duminica Tomii pe contul său de Facebook un mesaj intitulat „Biserica în vremuri de restricții”.

Ioan-Aurel Pop a pledat pentru redeschiderea bisericilor şi cimitirelor, cu respectarea normelor emise de autorităţi în scopul limitării răspândirii noului coronavirus, dacă vor fi redeschise şi alte spaţii închise de la începutul stării de urgenţă.

„În contextul în care se vor redeschide unele spații (din interior și din natură), bisericile și cimitirele nu ar trebui uitate de autorități”.

Academicianul a explicat că lăcaşurile de cult „nu creează premisele unor primejdii mai mari decât magazinele, mijloacele de transport în comun, hotelurile, parcurile sau terenurile de joacă pentru copii”.

Într-o primă etapă, bisericile ar trebui redeschise „nu pentru slujbe și comemorări publice, ci pentru perindări individuale”, consideră Ioan-Aurel Pop.

El explică şi de ce crede că această măsură, de redeschidere a bisericilor şi cimitirelor, ajută românii pentru a lupta mai eficient cu acest virus care a schimbat viaţa oamenilor la nivel planetar.

  • „Permisiunea de intrare, pe fondul regulilor în vigoare, în biserici și cimitire ar fi și un factor de alinare sufletească, de speranță și încredere;
  • Reintrarea românilor în biserici ar spori și eficiența luptei contra acestei teribile molime, care ne-a schimbat traiul, care a luat viața unora dintre semenii noștri și care, cu tot spiritul ei malefic, ne-a învățat să fim mai buni;
  • Un om mulțumit sufletește și împăcat cu Dumnezeu este mai puternic în fața primejdiei îmbolnăvirii, a amenințării bolii. El poate învinge mai ușor teama de boală și chiar boala;
  • Orice individ fortificat sufletește întărește și forța fizică și morală a comunității”, a precizat Preşedintele Academiei Române.

Mesajul integral poate fi lecturat aici.

Foto credit: Universitatea „Babeș-Bolyai”

Comentarii Facebook


Știri recente