Învierea Mântuitorului în memoria narativă a Evangheliilor

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române volumul „Învierea Mântuitorului în memoria narativă a Evangheliilor”, având ca autor pe Pr. conf. dr. Constantin Preda, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Deși este o lucrare adresată în primul rând studenților la Teologie, fiecare credincios ortodox se poate folosi citind-o. Urmărind relatările celor patru Sfinte Evanghelii, va călători alături de Mântuitorul, și va poposi acolo unde Îl poate afla cu adevărat: la „frângerea pâinii” în Sfânta Liturghie. Află astfel că numai cei ce se împărtășesc cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos la Sfânta Liturghie cred cu adevărat că El a înviat.

Credinciosul ortodox contemporan are nevoie de speranță. „Mesajul Învierii Mântuitorului este în primul rând unul de speranță și credință într-o altă viață și în învierea viitoare a tuturor celor ce cred în Hristos, pentru că El a devenit «începătura» (cf. 1 Corinteni 15, 20), Adică Cel ce a dat un început și o dinamică tuturor celor ce cred că istoria va culmina cu instaurarea definitivă a Împărăției lui Dumnezeu.”

Comentarii Facebook


Știri recente