Învierea Mântuitorului Iisus Hristos este o realitate pe care toată lumea o trăiește, spune IPS Irineu

IPS Irineu- Duminica Tomii 2017 (1)

Biserica din Municipiul Băilești, care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, a fost neîncăpătoare în ziua hramului. Duminică, 23 aprilie, comunitatea din localitatea doljeană s-a rugat împreună cu Arhipăstorul lor. IPS Irineu a oficiat Sfânta Liturghie şi a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură.

În omilia sa, Mitropolitul Olteniei a subliniat importanța învierii prin credință și fapte bune, în contextul celei de-a doua duminici după Sfintele Paști.

Prezența lui Dumnezeu în viața noastră este incontestabilă. El este Viața, și fără de viață noi nu putem să facem nimic. Cu toții vrem să moștenim Împărăția Cerurilor. Pentru aceasta Mântuitorul Hristos a venit în lume, S-a răstignit pentru noi, a fost îngropat și a înviat. Învierea Mântuitorului Iisus Hristos este o realitate pe care toată lumea o trăiește și în același timp o mărturisește, a precizat ÎPS Irineu.

Învierea este acel aspect care ne determină să-L mărturisim pe Dumnezeu, este acel foc interior care ne cheamă permanent să venim la Tatăl cel Ceresc. În Înviere suntem chemați să devenim copii ai lui Dumnezeu prin Taina Sfântului Botez și în Înviere suntem moștenitori ai Împărăției Cerurilor, căci «Câți în Hristos v-ați botezat, în Hristos v-ați și îmbrăcat»”, a transmis Mitropolitul Olteniei credincioşilor prezenţi.

În continuare, Părintele Mitropolit a evidențiat pilda vieții mărturisitoare a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Curs de muzică bizantină la Baia Mare

Băimărenii interesați de muzica bizantină au posibilitatea de a deprinde tainele cântării bisericești bizantine prin participarea la cursul organizat de Asociația Culturală „Theologos”. Asociația „Theologos” în parteneriat cu Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și…

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…