Învierea la românii din Siria și Liban

Cu prilejul Praznicului Învierii, la Beirut a avut loc o slujbă ortodoxă în limba română. În deschiderea Săptămânii Patimilor, slujba de Florii a fost oficiată de părintele Gheorghe Costea la Beirut, împreună cu Arhim. Alexie, la Biserica ‘Sf. Nicolae’ din Ashrafiye, cea mai mare biserică din Patriarhia Antiohiei, la care au participat 30 de români, printre care și domnul ambasador Daniel Tănase.

În Săptămâna Patimilor, părintele Costea a slujit împreună cu părintele Nizar la Biserica ‘Sf. Nicolae’, din Mezzeh, Damasc. În noaptea Sfintelor Paști au participat 50-60 de români împreună cu persoane din cadrul Ambasadei României la Damasc. Slujba Vecerniei Învierii, precedată de Canonul Utreniei, a fost săvârșită la Beirut, oferindu-se astfel lumina și celor din Liban, informează „Ziarul Lumina”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Când începe Postul Paștelui 2022

În 2022, Postul Mare va începe luni, 7 martie. Numit în vechime Quadragesima, adică Patruzecime, acest post este o pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului nostru Iisus Hristos, ce va avea loc în data de…