Învierea la Catedrala Mitropolitană din Iași | Familia Regală a participat la slujbă

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Alteța Sa Regală Principele Radu, au participat la Slujba Sfintelor Paști la Catedrala Mitropolitană din Iași. Slujba a fost prezidată de IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Praznicul Învierii Domnului Iisus Hristos a adunat sute de credincioși la Catedrala din Iași, notează doxologia.ro.

Credincioșii s-au adunat pentru Slujba de Înviere pe esplanada Catedralei Mitropolitane, după care au participat la Slujba Utreniei și Sfânta Liturghie.

Înainte de oficierea Sfintei Liturghii, Mitropolitul Teofan le-a spus credincioșilor că „în noaptea Sfintelor Paști, creștinul este chemat să afle uimitorul adevăr că în realitate moartea nu există”.

„Este o ficțiune, un accident, o realitate virtuală. Moartea în această noapte este proclamată ca inexistentă, însă noi știm că ne întâlnim cu ea în fiecare zi”, a continuat Înaltpreasfinția Sa.

Părintele Mitropolit a explicat că moartea „nu există dintr-un simplu motiv fundamental: Hristos a înviat din morți învingând moartea”.

„Și dacă a înviat din morți, de ce să nu înviez și eu? De ce să nu înviezi și tu? De ce să nu înviem și noi? Faptul că Hristos a înviat din morți reprezintă temelia credinței noastre, căci «dacă Hristos n-a înviat, zadarnică este credinţa», credința noastră, spune Sfântul Apostol Pavel. Însă Hristos a înviat și S-a făcut început al învierii noastre, a tuturor”.

Potrivit Doxologia, Mitropolitul Moldovei va sluji în zilele următoare la Piatra-Neamț și Botoșani.

Luni, 9 aprilie 2018, IPS Teofan va sluji în Biserica „Sfântul Prooroc Ilie” – Speranța din Piatra-Neamț iar marți, în a treia zi a Praznicului Învierii, ierarhul se va afla în mijlocul obștii monahale de la Mănăstirea Coșula din județul Botoșani.

Foto credit: romaniaregala.ro

Comentarii Facebook


Știri recente