Învierea Domnului la Catedrala mitropolitană din Timișoara

Mii de timişoreni au luat parte, în acest an, la Slujba de Înviere de la Catedrala mitropolitană „Sfinţii Trei Ierarhi” din Timişoara, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Potrivit rânduielii liturgice, slujba a debutat cu invitația de a lua lumină, continuând, apoi, cu tradiţionala procesiune de înconjurare a sfântului locaş.În încheierea pelerinajului, de pe esplanada catedralei, Mitropolitul Banatului a adresat un cuvânt de învăţătură credincioşilor prezenţi, referitor la lumina dumnezeiască necreată ce s-a arătat la mormântul lui Hristos și care a luminat întreaga făptură restaurată.

Şi în acest an, prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române,  mai multe eparhii din ţară s-au împărtăşit de Lumina Sfântă adusă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de către o delegaţie a Patriarhiei Române, condusă de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

În cadrul Utreniei Învierii, potrivit obiceiului îndătinat, Înaltpreasfinţia Sa a sfinţit „Paştile”, pâinea şi vinul, din care credincioşii vor lua în fiecare zi din Săptămâna Luminată, pe nemâncate, rostind troparul Învierii Domnului.Sfânta Liturghie a praznicului Învierii Domnului a fost săvârşită dimineaţa, de la ora 10:00, de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a numeroşi credincioşi. În cadrul acesteia, Înaltpreasfinţia Sa a dat citire cuvântului pastoral la Învierea Domnului.

Seara, la slujba „Celei de a Doua Învieri”, Catedrala mitropolitană a fost gazda tradiţionalului concert de Sfintele Paşti, susţinut de corul catedral, condus de pr. Dan Dragomir, după cum ne-au precizat reprezentanții Biroului de Presă al Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente