Învierea Domnului în Parohia Coslada, Spania

Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinismului, temelia credinţei creştine, este un praznic al bucuriei depline, al comuniunii. În noaptea Învierii creştinii se bucură de o stare harică deosebită, de o părtăşie specială cu semenii şi cu Dumnezeu.

Într-o atmosferă minunată, după o săptămână de nevoinţă, credincioşii comunităţii “Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul” din Coslada (Madrid), Spania, s-au reunit sâmbătă spre duminică noaptea la slujba Învierii Domnului, după cum ne-a mărturisit Pr. Paroh George Cimpoca.

Apoi, în prima zi de Paşti, a fost săvârşită în biserica parohială Vecernia Învierii, cunoscută în popor ca „a doua Înviere”. Textul de la Sfântul Evanghelist Ioan, capitolul al XX-lea, versetele de la 19 la 25, a fost citit şi de copiii şcolii parohiale în limbile greacă, latină, ebraică, slavonă, spaniolă, engleză, franceză, germană, rusă şi italiană.

Ziua s-a încheiat cu o agapă, la care au participat toţi ostenitorii comunităţii, cu ajutorul cărora s-au putut împlini toate cele rânduite pentru Săptămâna Patimilor şi Învierea Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…