Învierea Domnului aduce răspuns la toate întrebările noastre: Arhiepiscopul Calinic

„Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos a adus răspuns la toate întrebările și slăbiciunile omenirii”, le-a spus Arhiepiscopul Calinic celor care au participat la slujba din noaptea de Paști la Catedrala din Curtea de Argeş.

Ierarhul a făcut referire la faptul că noi oamenii trăim după dorul veşniciei, dorim să ajungem la mântuire, să fim moştenitori ai Împărăţiei Cerurilor.

„Noi, fiind în trupul nostru, pe care îl purtăm pe picioare de atâția ani, știm că locuința noastră pământească, se va strica, dar avem zidire de la Dumnezeu, casă nefăcută de mână, veșnică, căci de aceea și suspinăm, în acest timp, dorind să ne îmbrăcăm cu locuința noastră din Cer, căci noi, cei ce suntem în cortul acesta suspinăm îngreuiați știind că petrecând în trup suntem departe de Domnul!”

În încheierea cuvântului său, Înaltpreasfinţia Sa a îndemnat „să ne rugăm Domnului Iisus Hristos, de Ziua Învierii Sale, să ne ajute să biruim toate răutățile din lume”.

„Să ne rugăm să ne dăruiască spor binecuvântat în toate lucrările și să domnească pacea sfântă între popoare, dar și pacea în casa noastră și țara noastră strămoșească”, a precizat Arhiepiscopul Calinic.

Sute de credincioşi au participat, în noaptea de Înviere, la slujba oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, la Catedrala din Curtea de Argeş.

Foto credit: Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului

Comentarii Facebook


Știri recente