Întrunirile anuale ale Consiliului Eparhial și Adunării Eparhiale la Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria

În data de 22 ianuarie 2009, la Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Siluan s-a desfășurat ședința de lucru anuală a Consiliului Eparhial, la care au participat și preoții Episcopiei. Lucrările Consiliului au fost dedicate aniversării Anului Jubiliar al Sfântului Vasile cel Mare și al Sfinților Capadocieni și a marcat, de asemenea, împlinirea a 10 ani de la alegerea, hirotonia și întronizarea primului Ierah al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, în persoana Preasfințitului Părinte Episcop Sofronie Drincec, Arhipăstorul de astăzi al Episcopiei Oradiei.

Cu acest prilej, au fost prezentate rapoartele de activitate pentru anul 2008 ale sectoarelor bisericesc, cultural și economic al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria și s-au discutat aspecte importante legate de buna desfășurare a vieții bisericești în cadrul Episcopiei, în acest an, în toate domeniile de activitate.

În 24 ianuarie 2009, tot la Reședința Episcopală din Gyula va avea loc ședința anuală de lucru a Adunării Eparhiale a Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Secretariatul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria

Comentarii Facebook


Știri recente