Întruniri ale forurilor eparhiale

Joi, 22 ianuarie, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, se vor desfăşura lucrările Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Bucureştilor. În această perioadă în toată Patriarhia se întrunesc forurile eparhiale.

„Acestea se întrunesc, conform prevederilor Art. 93, în primul trimestru al anului în general în Patriarhia Română Adunarea eparhială dintr-o eparhie se întruneşte în luna ianuarie pentru că în prima parte a lunii februarie se întruneşte Adunarea Naţională Bisericească pentru a analiza toate rapoartele eparhiilor. Aşa cum se prevede din atribuţiile Adunării eparhiale aceasta analizează toate problemele din eparhie şi face propuneri concrete pentru buna desfăşurare a vieţii bisericeşti. În cadrul şedinţei de lucru a Adunării eparhiale care este prezidată de către chiriarhul locului se analizează rapoartele de activitate ale Centrului eparhial, precum şi bugetul de anul următor şi se aprobă, dar şi celelalte aspecte economice, cele care vizează activitatea culturală şi social-filantropică”, a declarat pentru TRINITAS TV Arhim. Cons. Veniamin Goreanu de la Sectorul Administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei, formată din 30 de reprezentanţi ai clerului şi ai credincioşilor mireni.

Comentarii Facebook


Știri recente