Întrunirea tinerilor ortodocși din Europa de Nord

În perioada 20-22 mai 2016 a avut loc la Mănăstirea Ortodoxă Română Sfinții Macarie Romanul și Ioan Iacob de la Neamț și la Parohia românească Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul și Sfântul Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava din Ikast-Herning, Danemarca, întrunirea anuală a tinerilor ortodocși din Europa de Nord. La această întâlnire de suflet, organizată cu sprijinul și cu participarea Preasfințitului Părinte Episcop Macarie al Europei de Nord, au fost prezenți numeroși tineri din țările scandinave, după cum informează Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

Momentele cele mai importante ale întâlnirii au fost participarea la Sfânta Liturghie și împărtășirea cu Sfintele Taine, cuvintele rostite de Pr. profesor Constantin Muha, directorul Seminarului Teologic din Dorohoi, precum și dialogul dintre Preasfințitul Părinte Macarie și tinerii prezenți.

De asemenea, au fost organizate ateliere de creație și activități recreative și sportive și au fost vizionate și documentare și filme ziditoare. În cadrul slujirilor liturgice, arhiereul a cununat doi tineri și a botezat câțiva prunci în familiile de tineri, membri ai Centrului de tineret Sfântul Voievod Ștefan cel Mare al Episcopiei Europei de Nord.

Părintele Episcop le-a transmis participanților faptul că tinerețea și înțelepciunea sunt virtuți care pot să călătorească rodnic împreună, numai cu condiția ca Dumnezeu să fie călăuzitorul lor.

Comentarii Facebook


Știri recente