Întrunirea preoților din slujirea socială din Arhiepiscopia Dunării de Jos

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Sectorul social-filantropic a organizat, în data de 14 martie a.c., la Căminul pentru persoane vârstnice „Sf. Spiridon” din Galați, întrunirea duhovnicească a preoților slujitori în spitale, aziluri, penitenciare și armată, din cuprinsul Eparhiei, după cum ne-a precizat Pr. Gabriel Molocea.

Programul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii a Darurilor Înainte Sfințite în capela „Sf. Gheorghe”, situată în curtea instituției sociale.

Lucrările propriu-zise, așezate sub genericul „Taina Sfintei Spovedanii și Taina Sfintei Împărtășanii – Taina iertării și Taina comuniunii”, au fost prezidate Chiriarhul Dunării de Jos.

Întrunirea a continuat cu prezentarea Regulamentului privind asistența religioasă în Armata României și a programelor moral-religioase „Cuvântul care zidește” și „Lăudați pe Domnul!”.

În cadrul dezbaterilor au fost prezentate referate la temă punctate de scurte intervenții la subiect, după care au fost abordate probleme specifice privind, retrospectiv și perspectiv, activitatea preoților din slujirea socială.

La final, preoții capelani au oferit persoanele vârstnice mici daruri de suflet și i-au încurajat în suferințele lor.

Comentarii Facebook


Știri recente