Întrunirea preoților din Protopopiatul Piatra Neamț

Preoții din Protopopiatul Piatra Neamț s-au întrunit ieri, 19 mai 2009, în ședința de primăvară prezidată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Locțiitor de Episcop al Hușilor.

Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată la biserica cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților”, din parohia Scăricica. Tema conferinței a fost susținută de pr. Daniel Dosoftei, de la parohia Izvorul Muntelui, și s-a intitulat „Viața și opera Sfântului Vasile cel Mare – sursă de inspirație pentru activitatea misionară a preotului”.

„Au avut loc discuții pe marginea acestei teme. Înaltpreasfințitul Teofan a vorbit despre unele aspecte ale vieții și activității Sf. Vasile cel Mare. Șase preoți au relevat anumite aspecte deosebite, cu caracter practic, cu aplicabilitate în viața pastoral-misionară din parohii. A urmat o serie de îndrumări practice, liturgice ale Înaltpreasfinției Sale, precum și intervenții ale unor preoți, care au adresat întrebări. La finalul ședinței, Înaltpreasfințitul Teofan a acordat audiențe preoților care au solicitat acest lucru”, a spus pr. Dumitru Ailincăi, protopop al Protopopiatului Piatra Neamț.

Sursa: mmb.ro

Comentarii Facebook


Știri recente