Întrunirea preoților de caritate

Preoții de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor s-au întrunit din nou, marțea aceasta. „Pocăință și Cominecare – Începutul vindecării sufletești” a fost tema celei de-a XXXII-a sesiune a cercului pastoral-misionar al slujitorilor din unitățile spitalicești și instituțiile de asistență socială din București.

Referatul a fost susținut de către părintele Alin Hotcoleanu. de la Spitalul Clinic Colțea.

„Tema acestei sesiuni Pocăință și Cominecare – Începutul vindecării sufletești este centrul activităţilor noastre, pentru că noi, preoţii de caritate, administrăm aceste două Sfinte Taine în permanenţă. Solicitările din partea familiilor celor bolnavi şi a celor aflaţi în suferinţă cuprind aceste două Sfinte Taine. Referatul a cuprins foarte bine momentele pocăinţei şi importanţa cumenicării cu Trupul şi Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Horia Nicolae Prioteasa – coordonatorul preoților de caritate.

Conferința a avut loc la Centrul Național pentru Formare Continuă Dumitru Stăniloae și a fost precedată de Sfânta Liturghie, oficiată în Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou – Paraclis Patriarhal.

Comentarii Facebook


Știri recente