Întrunirea forurilor eparhiale ale Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei

La Buzău au avut loc, în zilele de 7 și 8 februarie 2014, lucrările Consiliului și Adunării Eparhiale ale Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei, după cum ne-a transmis Dragoș Olteanu. Cu prilejul ședinței Consiliului Eparhial din ziua de vineri, 7 februarie, s-a dat citire rapoartelor generale redactate de sectoarele administrației arhiepiscopale. Documentele evidențiază activitatea desfășurată, pe parcursul anului 2013, în toate domeniile de manifestare a vieții bisericești – pastoral-misionar, social, educațional și cultural – la nivelul județelor Buzău și Vrancea.

Sâmbătă, 8 februarie, în sala de festivități a Protoieriei Buzău II, membrii Adunării Eparhiale s-au întrunit, sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ciprian, ierarhul locului.

„Acum, la momentul de bilanț al activităților desfășurate anul trecut, personal, mă declar mulțumit și dau slavă lui Dumnezeu, pentru că ne-a binecuvântat cu multe împliniri, chiar mai multe decât îmi propusesem în momentul în care am venit. Am văzut cum unele activități dădeau naștere altora, încât, spre sfârșitul anului, când s-au întocmit rapoartele care s-au citit, m-am minunat că noi am fost persoanele implicate în aceste activități. Desigur, este o percepție subiectivă. Întotdeauna ni se pare că nu am făcut suficient, ne-am dori să facem și mai mult, dar, de fiecare dată, trebuie să ne raportăm la realități. Nu putem să rămânem doar așa, într-o zonă a idealului, ci tot ceea ce ne-am propus trebuie să fie în concordanță și cu posibilitățile de realizare”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

În deschidere, au fost oficiate Sfânta Liturghie și o slujbă de Te Deum, la Catedrala arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” și „Sfinții Trei Ierarhi”.

În cadrul Adunării Eparhiale au fost prezentate referatele întocmite de comisiile de resort pe marginea fiecărui raport în parte și s-au trasat obiectivele pentru anul 2014.

La întrunire au participat reprezentanții aleși – clerici și mireni – ai circumscripțiilor electorale bisericești din județele Buzău și Vrancea.

Comentarii Facebook


Știri recente