Întrunirea episcopilor ortodocși canonici din Germania la Mitropolia Ortodoxă Română din Nürnberg

În data de 28 februarie, ce coincide în acest an cu a doua duminică din Postul Mare, a Sfântului Grigore Palama la catedrala mitropolitană din Nürnberg, Germania, care este și sediul Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxembourgului, un sobor alcătuit din toți episcopii ortodocși canonici din Germania va celebra Sfânta Liturghie arhierească. Alături de Înaltpreasfințitul părinte dr. Serafim Joantă, mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxembourgului și de Preasfințitul Sofian Brașoveanul, episcopul vicar al acestei Mitropolii, vor mai sluji următorii episcopi: Augoustinos – mitropolitul Mitropoliei grecești a Germaniei, Teofan – arhiepiscop rus al Berlinului și a toată Germania, Longhin – arhiepiscop rus, reprezentantul Patriarhului Moscovei în Germania, Marc – arhiepiscopul rus al Eparhiei rusești din afara granițelor, Constantin – episcopul sârb din Germania și Simeon – mitropolitul bulgar din Germania.

Acest eveniment va însemna în același timp reuniunea Comisiei Bisericii Ortodoxe din Germania (KoKiD) din care fac parte toți episcopii ortodocși canonici și delegați ai lor din această țară. Președintele acestei comisii este Înaltpreasfințitul Mitropolit dr. Augoustinos, mitropolitul Mitropoliei grecești a Germaniei, iar Înaltpresfințitul părinte dr. Serafim Joantă îndeplinește funcția de locțiitor. Deja de mai mulți ani s-a format o tradiție, ca în Duminica Ortodoxiei, prima din Postul Mare, episcopii ortodocși canonici din Germania să slujească împreună într-una din Catedralele ortodoxe. Din motive binecuvântate, în acest an întrunirea episcopilor va avea loc în a doua duminică din Postul Păresimilor.

Sfânta Liturghie arhierească ce se va oficia în sobor va reprezenta un moment binecuvântat pentru credincioșii împreună rugători ai Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxembourgului, un moment ce va rămâne cu siguranță întipărit în inimile lor. Semnificația acestei reuniuni este aceea a unității Ortodoxiei, în primul rând în Germania, dar și în lume în același timp. Preasfințiții Episcopi vor transmite credincioșilor după săvârșirea Sfintei Liturghii un mesaj de pace și un îndemn puternic la începutul Postului Mare, de nevoință și strădanie curată în această călătorie spre Învierea Mântuitorului Iisus Hristos. De asemenea mesajul soborului de episcopi se va axa și pe rugămintea ca fiecare credincios în parte să încerce să conștientizeze din ce în ce mai mult frumusețea Ortodoxiei și inegalabila mărturie pe care sunt chemați cu toții să o depună în orice moment. (Ionuț Păun – corespondent Trinitas TV în Germania)

Comentarii Facebook


Știri recente