Întrunirea coordonatorilor de catehizare din Episcopia Maramureșului și Sătmarului

Mănăstirea Săpânța Peri, cu hramul “Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, prin Monahia Agnia Ciuban, stareța acestui așezământ monahal, a fost luni, 22 iunie 2015, gazda celei de a doua întâlniri, din acest an, a coordonatorilor de catehizare din cele opt protopopiate ale Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, la care au participat și responsabilii pentru grupurile de tineri care vor participa la Întâlnirea Tinerilor din Europa 2015, eveniment organizat de Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului prin Asociația Tinerilor Creștini Ortodocși Clu, a precizatPr.Gavril Vasile.

La această întâlnire, Pr. Milan Bălan, Consilier al Sectorului Educațional a propus pentru ordinea de zi subiecte legate de buna organizare și participarea la evenimentul sus-menționat.

Pr. Florin Stan, protopop al Protopopiatului Ortodox Lăpuș și fost inspector pentru catehizare, a răspuns invitației lansate de sectorul Educațional și a prezentat un model pentru organizarea unei tabere pentru tineri – subiect care a creat o dezbatere constructivă cu privire la dezvoltarea activităților cu tinerii ortodocși, activități care au menirea de a crea elemente de responsabilizare și comuniune pentru comunitatea implicată.

Pr. Gavril Vasile Băban, inspector eparhial pentru catehizare, a prezentat taberele care au avut loc în Eparhia Maramureșului și Sătmarului anul trecut și intențiile pentru activitățile cu tinerii din vara anului curent.

Activitățile cu tinerii constituie o prioritate pentru Eparhia noastră și pentru întreaga Biserică dreptslăvitoare, de aceea încurajăm și promovăm astfel de evenimente care au rolul de a veni în sprijinul moral al tinerilor, în formarea și educarea lor pe baza principiilor creștine care sunt fundamentul unei societăți responsabile, conștiente, morale și active.

Această activitate se înscrie în contextul „Anul omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi“ şi „Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii“ fiind organizată cu binecuvântarea Preasfințitului Iustin Sigheteanul.

Comentarii Facebook


Știri recente