Întrunirea Colegiului decanilor de la Facultățile de Teologie Ortodoxă din Patriarhia Română

Facultățile de Teologie din țară vor același examen de admitere, la specializarea Pastorală. Candidații vor susține o probă eliminatorie și o probă scrisă la Dogmatică. Hotărârea a fost luată, astăzi, la București, de Colegiul decanilor.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS Pr. Prof. Dr. Ștefan Buchiu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din București: „La toate Facultățile de Teologie la specializarea Teologie Pastorală se va da la concursul de admitere o probă scrisă la Teologia Dogmatică. S-a generalizat și proba eliminatorie de dicție și muzică pentru Teologie Pastorală, iar pentru toate specializările se va efectua un test psihologic”.

De asemenea, s-a mai stabilit ca școlile doctorale să intensifice colaborarea între ele, a mai spus Pr. Decan: „S-a mai stabilit să elaborăm și proiecte comune la nivelul doctoranzilor. Sunt mai multe exemple în acest sens de congrese ale doctoranzilor unde rezultatul cercetărilor va apărea în volume. În același timp, s-a mai discutat și despre modul în care va fi pregătit Congresul internațional de teologie dedicat Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae care va avea loc în toamna acestui an la începutul lunii octombrie. Un punct deosebit al agendei de lucru al Colegiului decanilor a fost intensificarea vieții duhovnicești a studenților care se impune urmărită continuu și angrenarea lor în viața liturgică a parohiilor”.

Decanii Facultăților de Teologie din țară au mai discutat și despre proiectele ce vor avea loc anul viitor, consacrat Tainelor Euharistiei și Spovedaniei.

„Fiecare facultate va organiza un simpozion, o manifestare științifică pe tema teologică a acestor două sfinte taine. Se vor urmări indicațiile care sunt la nivel pastoral și misionar. Nu în ultimul rând am făcut o evaluare a parteneriatelor pe care le au facultățile noastre cu facultăți similare din străinătate și am căutat să facem un schimb de experiență și să vedem cum putem intensifica această colaborare, nu în ultimul rând cum să facem cât mai bine cunoscută teologia românească în străinătate”, a mai explicat Pr. Ștefan Buchiu.

FOTO: ZIARUL LUMINA

Comentarii Facebook


Știri recente