Întrunirea cercului preoțesc bistrițean Mocod

În Parohia Mititei din Protopopiatul Năsăud a avut loc duminică, 21 iulie, întrunirea cercului pastoral-misionar Mocod, format din preoții slujitori în parohiile din comunele Nimigea, Zagra și Chiuza, informează „Ziarul Lumina”.

Întâlnirea s-a desfășurat în biserica parohială cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”. Aici, soborul slujitorilor, împreună cu parohul Grigore Fontul, au săvârșit slujba Vecerniei alături de credincioșii din parohie. Întâlnirea a avut loc în Duminica a IV-a după Rusalii, când Evanghelia zilei amintește de rugăciunea și credința sutașului pe al cărui slujitor l-a vindecat Mântuitorul, astfel că întreaga întâlnire s-a dorit a fi un îndemn la rugăciune precum și o încurajare a credincioșilor prezenți de păstrare și mărturisire a dreptei credințe. Ca de fiecare dată atunci când se desfășoară o activitate a cercului misionar, manifestarea religioasă își arată beneficiile, în primul rând prin mișcarea comunității parohiale, concretizată în adunarea credincioșilor pentru săvârșirea cultului divin public, dar și prin transmiterea cu succes a mesajului evanghelic, prin intermediul soborului slujitorilor prezenți.

Bucuria exprimată de credincioși s-a manifestat atât prin posibilitatea participării la rugăciunea în comun, cât și prin părtășia la solemnitatea unui astfel de moment, care, prin participarea celor 11 preoți slujitori, se înscrie în rândul evenimentelor importante din istoricul parohiei. Cercul preoțesc Mocod se întrunește lunar, responsabil de activitatea misionară fiind părintele Dan Vasile. Următoarea întrunire a cercului va avea loc în data de 18 august 2013, în filia Suplai a Parohiei Poienile Zăgrii. Biserica parohială, cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Mititei, a fost construită între anii 1881-1886 din piatră, în formă de navă, pe locul fostei biserici de lemn. Între anii 1989-1991, biserica a fost pictată la interior în tehnica frescă tot atunci făcându-se și anumite lucrări pentru consolidarea exteriorului. Ca urmare a acestor lucrări, la data de 22 august 1993 biserica a fost resfințită de Înalt Preasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, paroh fiind părintele Grigore Fontul.

Comentarii Facebook


Știri recente

O săptămână de post și filantropie: Repere

A cincea săptămână din Postul Mare a fost o nouă săptămână a filantropiei la nivelul Bisericii Ortodoxe Române. Grăuntele de lumină Una dintre cele mai consistente campanii filantropice se desfășoară la Iași. În cadrul proiectului…