Întrunirea Asociației Tinerilor Ortodocși Români din Germania, la Nürnberg

La sediul Mitropoliei Ortodoxe Române din Nürnberg are loc în aceste zile întâlnirea anuală a Asociației Tinerilor Ortodocsi Români din Germania. Asociația a fost înființată anul trecut, când i-a fost alcatuit și statutul de organizare. Vineri, 13 noiembrie, înainte de slujba Sfântului Maslu s-a întrunit Consiliul de conducere al ATORG, condus de preșendintele ei PS Sofian Brașoveanu, episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxembourgului.

Sâmbătă, 14 noiembrie, după săvârșirea Sfintei Liturghii de către IPS Mitropolit Serafim Joantă și PS Sofian Brașoveanu, a avut loc o runda de discuții bazată pe prezentarea membrilor, propuneri proiecte, căi de comunicare, legături, contacte și manifestări împreună cu ASCOR. În cadrul întâlnirii este invitat și părintele profesor dr. Vasile Mihoc, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, pentru a susține o conferință cu tema „Despre prietenie”.

Întâlnirea se va termina mâine, după săvârșirea Sfintei Liturghii, când credincioșii vor avea posibilitatea să poarte un dialog cu părintele profesor Vasile Mihoc. (Ionuț Păun-corespondent Trinitas TV din Germania)

Comentarii Facebook


Știri recente