În cadru ansamblului parohial „Sfântul Nicolae” din Câmpina a avut loc astăzi, 18 mai 2015, începând cu ora 14:00, întâlnirea membrilor Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie – filiala judeţului Prahova.
Prezenţă arhierească la întrunirea APOR – filiala Prahova
La eveniment a participat și Preasfinţitului Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. De asemenea, la întrunire au fost prezenți: părintele Arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor, părintele Grigore Melnic, Protoiereul de Câmpina, precum și profesori de religie aparţinători Cercurilor metodice Câmpina, Breaza şi Băicoi.
În cuvântul său, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul le-a adresat celor prezenţi invitaţia de a contribui la educarea şi formarea copiilor în concordanţă cu tradiţia ortodoxă. Totodată, Preasfinţia Sa a subliniat importanţa orei de religie în formarea tinerilor şi a îndemnat la o conlucrare strânsă între familie, şcoală şi Biserică.
După cum ne-a transmis părintele protoiereu Grigorie Melnic, părintele arhimandrit Veniamin Goreanu, Consilier Administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor a vorbit celor prezenţi despre necesitatea mărturisirii lui Hristos şi curajul mărturisirii de care trebuie să dăm dovadă în contextul vremurilor actuale.
Să mărturisim pe Hristos împreună cu părinţii, cu profesorii de religie şi cu slujitorii Bisericii
Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS și dl. Mihai Coadă, președintele Asociației Părinţi pentru ora de religie din județul Prahova. „S-au întâlnit profesorii de religie aparţinători Cercurilor metodice Câmpina, Breaza şi Băicoi cu părintele protoiereu (Grigore Melnic – n.r.) şi cu preşedintele Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie pentru a alcătui cererile de adeziune ale părinţilor din şcolile care sunt în această zonă pentru că vor veni vremuri foarte grele şi la momentul oportun, când vor fi situaţiile de aşa natură, să putem face front comun şi să mărturisim pe Hristos împreună cu părinţii, cu profesorii de religie şi cu slujitorii Bisericii. Când am avut întâlnirea pe Bucureşti activitatea s-a împărţit în trei comisii: Comisia de organizare instituţională şi comunicare, Comisia de învăţământ şi activităţi cu elevii şi Comisia Juridică şi de iniţiativă civică. Noi ne-am înscris ca filială APOR Prahova în Comisia de organizare instituţională şi comunicare şi ca atare vrem să strângem cât mai multe adeziuni din partea părinţilor ca susţinători ai filialei Prahova”.
După cum ne-a transmis Dana Ştefan, secretar APOR – filiala judeţul Prahova, în cadrul întrunirii s-a hotărât intensificarea activităţilor APOR, înmulţirea proiectelor care vizează tinerii, s-a pus accent pe intensificarea relaţiei dintre Biserică şi şcoală, s-a discutat despre sprijinirea copiilor cu performanţe şcolare la disciplina Religie, s-a subliniat necesitatea cooperării strânse dintre preot şi profesorul de religie, etc.
***
A.P.O.R. este o organizație neguvernamentală a părinților interesaţi de educaţia complexă, completă şi de calitate a copiilor lor, educație care presupune, pe lângă latura morală, estetică, tehnologică, şi o componentă religioasă. Membrii acestei asociații consideră că educaţia fără religie înseamnă şcoală fără suflet, neam fără Dumnezeu şi fără identitate, susțin îmbunătățirea calității orei de Religie, precum și menținerea rolului și importanței acestei discipline de învățământ.