Întrunirea anuală a preoților de caritate din Arhiepiscopia Târgoviștei. Una din teme a vizat extinderea proiectului eparhial de sprijinire a instituțiilor sociale din Eparhie

Capela Spitalului Municipal din Moreni a găzduit miercuri, 21 iunie 2017, întrunirea anuală a preoților de caritate din Arhiepiscopia Târgoviștei, ce a avut tema Reintegrarea în parohie a persoanelor private de libertate, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte diferite legate de tema evenimentului, probleme curente ale preoților din spitale și penitenciare, aspecte economice, juridice și organizatorice legate de modificarea statutului preotului de caritate, necesități pastoral-misionare curente, oportunitatea încheierii de parteneriate educaționale cu școlile din apropierea instituțiilor spitalicești, precum și extinderea proiectului eparhial de sprijinire a instituțiilor sociale din Eparhie de parohii și la spitalele și penitenciarele din județul Dâmbovița.

La eveniment au participat și protopopii de la Protoieriile Târgoviște Sud și Târgoviște Nord.

Prin intermediul pelerinajelor, excursiilor, dar și a altor programe și proiecte educaționale, preoții din penitenciare conlucrează la reintegrarea persoanelor private de libertate, în timpul detenției, iar apoi colaborează cu preoții din parohiile unde aceia locuiesc.

Cu acest prilej, preoții prezenți au săvârșit taina Sfântului Maslu pentru bolnavii internați la Spitalul Municipal din Moreni.

Comentarii Facebook


Știri recente