Întrunirea anuală a Oastei Domnului la Craiova

Parohia craioveană Postelnicu Fir a găzduit în duminica a XVIII-a de după Rusalii întâlnirea națională a membrilor „Oastei Domnului”. Evenimentul a debutat sâmbătă, 21 septembrie, cu slujba Vecerniei, informează „Ziarul Lumina”.

A doua zi, Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o esplanadă, în curtea bisericii. Sfintele slujbe au fost însoțite de rugăciuni, cântări și luări de cuvânt. „De mai bine de zece ani am fost solicitați să primim aici, în biserica noastră, «Oastea Domnului» și am făcut-o cu plăcere, socotind că va fi folositor pentru toți creștinii din oraș. La început s-au strâns 20-30 de persoane, participând activ la Sfânta Liturghie și la rugăciunile de după.

Mai târziu, întâlnirea noastră a devenit una anuală, aici, la Postelnicu Fir, adunându-se ostași din toată țara care dau slavă lui Dumnezeu pentru darurile Sale cele bogate. Sărbătoarea este legată de praznicul Înălțării Sfintei Cruci. Anul acesta, întâlnirea a fost organizată până în cel mai mic detaliu de preotul nostru paroh Grigore Vulcănescu, care s-a ostenit ca totul să fie la înălțime”, a spus pr. Mihail Dincă, preot slujitor la Biserica „Postelnicu Fir” din Craiova.

Comentarii Facebook


Știri recente