Întrunirea anuală a Asociației Ortodoxe „Oastea Domnului” la Timișoara

La Timișoara a avut loc, în perioada 09-10 iulie 2016, întrunirea anuală a membrilor Asociaţiei Ortodoxe „Oastea Domnului”, informează Răzvan Fibișan, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timişoarei. Evenimentul, la care au fost prezenți membri din mai multe centre din țară, dar și foarte mulți credincioși bănățeni, s-a desfăşurat în prezenţa Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

Manifestările au debutat sâmbătă, 9 iulie, la Catedrala Mitropolitană, după Slujba Vecerniei.

Mitropolitul Banatului a rostit cu acest prilej un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre minunata vindecare a orbului din naștere, dar și despre activitatea misionară a Sfinţilor Petru și Pavel. Au urmat luări de cuvânt din partea reprezentanţilor asociaţiei de la mai multe filiale din ţară, precum Sibiu, Zalău, Suceava, Botoşani, Oradea, Craiova, Caransebeş, apoi au avut loc recitaluri de cântări şi poezii ortodoxe.

Întrunirea a continuat duminică, 10 iulie, la Catedrala mitropolitană, prin participarea membrilor asociației la Sfânta Liturghie oficiată de părintele vicar Ionel Popescu, împreună cu un sobor de preoți ai catedralei, dar și cu preoții coordonatori ai filialelor din țară.

La orele amiezii a avut loc Adunarea anuală a membrilor Asociaţiei „Oastea Domnului“, la care a participat și Preasfințitul Părinte Daniil, Epicop locțiitor al Daciei Felix, care a rostit un cuvânt de învățătură referitor la misiunea deosebită a acestei asociații ortodoxe în societatea actuală.

***

Oastea Domnului a fost înfiinţată în anul 1923. Scopul asociaţiei este încurajarea vieţii religioase creştine printr-o viaţă duhovnicească intensă, atât individual, cât şi comunitară, prin organizarea de întruniri periodice, publicarea de materiale ortodoxe destinate publicului larg şi prin diferite alte metode de catehizare. De asemenea, membri asociaţiei se angajează în diferite proiecte caritative : ajutorarea săracilor, îngrijirea bolnavilor etc.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente