Întrunire lunară în Protopopiatul Niculiţel

La Protopopiatul Niculiţel s-au desfăşurat marţi 11 februarie a.c. lucrările Conferinţei administrative lunare a preoţilor, potrivit Episcopia Tulcii.

Conferinţa a fost prezidată de către Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii care în cuvântul de deschidere a arătat importanţa anului 2015 ca An omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi An comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur, precum şi manifestările ce se vor organiza la nivel eparhial în legătură cu acesta.

P.C. Pr Popa Nicolae de la parohia Văcăreni a prezentat referatul cu tema „Pregătirea preotului pentru oficierea Sfintelor Taine şi a ierurgiilor”, urmat de discuţii din partea auditoriului.

Au fost discutate apoi o serie de probleme de interes general bisericesc, pastoral şi misionar: Colecta F.C.M 2015, statutul orei de Religie, programul slujbelor în timpul Postului Mare etc. P.C. pr. Onea Gabriel a transmis preoţilor ultimele circulare venite din partea Centrului Eparhial.

În încheierea lucrărilor a fost invitat dl. insp. Iulian Unguru de la Centrul de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog din Tulcea care a prezentat preoţilor un proiect de intervenţie comună în domeniul prevenirii consumului de droguri în comunităţile locale cu ajutorul Bisericii Ortodoxe.

Comentarii Facebook


Știri recente