Întrunire cu profesorii de religie la San Dona di Piave

În 16 martie 2015, în incinta bisericii ortodoxe ”Sf. Ioan cel Milostv”, a avut loc o întâlnirea cu profesorii de religie catolică din localitatea San Dona di Piave și împrejurimile ei. Întrunirea a avut loc la inițiativa lui Don Franco Filiputti, responsabilul catedrei de religie a diocezei de Treviso, informează episcopia-italiei.it

Temele propuse pentru întâlnire au fost „Suferința și Icoana ortodoxă”. Au fost prezenți în jur de 46 de profesori, care au avut ocazia, pe lângă dezbaterea temelor propuse, a vedea pe viu bogăția icoanelor ortodoxe. În deschidere, părintele paroh Florin Chereches, a ținut un discurs pe tema „Suferinței”, apoi oaspeților li s-a prezentat o proiecție cu icoane ortodoxe, precum și cu biserici ortodoxe din România și nu numai.

La sfârșitul proiecției fiind prezentată mai în detaliu mânăstirea Voroneț, ca o capodoperă a ortodoxiei românești. La final profesorii au avut posibilitatea de a pune diverse întrebări, astfel născându-se un dialog mai mult decât interesant.

Seara s-a încheiat cu propunerea de a mai avea și pe viitor astfel de întâlniri și cu o agapă frățească, oferită din partea comitetului parohial.

Comentarii Facebook


Știri recente